Partekatu Google Drive karpetak

Oharra: fitxategiak edo azpikarpetak asko dituzten karpetak partekatzen badituzu, jendeak gauza guztiak ikusi ahal izan ditzake.

Hona hemen zer egin dezakezun jendearekin karpetak egin ditzakezu haiekin partekatu ondoren:

  • Antolatu, gehitu eta editatu : jendeak karpeta barruan edozein fitxategi ireki, editatu, ezabatu edo mugitu dezake. Jendeak karpeta fitxategiak ere gehi ditzake.
  • Bakarrik ikusi daiteke: jendeak karpeta ikus dezake eta karpeta barruan fitxategiak ireki ditzakete.

Aukeratu norekin partekatzeko

Fitxategiak bezalakoak, pertsona jakin batzuekin bakarrik parteka ditzakezu.

  1. Zure ordenagailuan, joan drive.google.com helbidera .
  2. Egin klik partekatu nahi duzun karpetan.
  3. Egin klik Partekatu botoian Gehitu jendea.
  4. "Pertsonak" atalean idatzi idatzi nahi duzun helbide elektronikoa edo Google taldea.
  5. Pertsona batek karpeta erabil dezakeen moduan hautatzeko, sakatu Behera gezia Arrow behera.
  6. Egin klik Bidali botoian Mezu elektroniko bat bidaltzen duzun jendearekin bidaltzen da.

Beste pertsona batzuek zure karpeta bat eman diezaiekezu, beraz, ez duzu helbide elektronikorik gehitu karpeta partekatzen duzunean.

  1. Zure ordenagailuan, joan drive.google.com helbidera .
  2. Egin klik partekatu nahi duzun karpetan.
  3. Egin klik Partekatu botoian Gehitu jendea.
  4. Goiko eskuinera, egin klik Get shareable link .
  5. "Esteka duten edonor" ondoan, sakatu Behera gezia Arrow behera.
  6. Aukeratu jendeak editatu edo ikusteko.
  7. Kopiatu eta itsatsi esteka mezu elektroniko batean edo partekatu nahi duzun tokira.

Aldatu partekatutako karpetak partekatzeko baimenak

Karpeta bat partekatzen duzunean, barruan dauden fitxategien partekatze-ezarpenak eguneratzen dira. Karpeta partekatzen duzunaren arabera, partekatutako jendearekin fitxategiak sartuko dituzu barruan:

  • Antolatu, gehitu eta editatu : jendeak karpeta barruan edozein fitxategi ireki, editatu, ezabatu edo mugitu dezake. Jendeak karpeta fitxategiak ere gehi ditzake.
  • Bakarrik ikusi daiteke: jendeak karpeta ikus dezake eta karpeta barruan fitxategiak ireki ditzakete.

Karpeta partekatzen duzunean, barruan dauden fitxategiak nola partekatzen diren aldatu ditzakezu.

Karpeta baten jabetza transferitzen duzunean, jatorrizko jabea mantentzen duten fitxategiak dira. Karpeta bat baino gehiago jabeak aldatzeko:

  1. Zure ordenagailuan, joan drive.google.com helbidera .
  2. Aukeratu jabeak aldatu nahi dituzun karpeta.
    • Karpetak hautatzeko, eduki sakatuta Maius eta egin klik nahi dituzun karpetak.
  3. Goiko eskuinera, egin klik Partekatu botoian Gehitu jendea.
  4. Egin klik Aurreratua .
  5. Pertsonaiaren izenaren eskuinean, sakatu Behera gezia Arrow behera.
  6. Egin klik Jabea da .
  7. Egin klik Gorde aldaketak .

Karpeta baten jabea beste norbaitek egin ondoren, karpeta editatu ahal izango duzu, jabe berriak ez badu sarbidea aldatzen.

Norbaitek fitxategi bat partekatutako karpeta batetik ezabatzen duenean, jabea bakarrik sar daiteke.

Karpeta partekatu batetik ezabatutako fitxategia atzera eskuratzeko:

  1. Zure ordenagailuan, joan drive.google.com helbidera .
  2. Goialdean, egin klik Bilaketa gidan .
  3. Idatzi fitxategiaren izena.
  4. Egin klik eskuineko botoiaz fitxategian.
  5. Egin klik Gehitu nire gidan Gehitu Nire unitatea.

Lotutako artikuluak

Last modified: Tuesday, 5 December 2017, 10:43 AM