Gelditu, mugatu edo partekatu partekatzea

Fitxategi bat partekatu ondoren, fitxategiak partekatzea gelditu dezakezu noiznahi. Halaber, partekatzeko edo partekatzeko zure fitxategia partekatzeko norbait saihestu dezakezu.

Utzi fitxategi bat partekatzea

Pertsonekin fitxategiak partekatzen badituzu, jabea edo edizio-sarbidearen edonork fitxategiaren partekatze-ezarpenak alda ditzake.

Utzi fitxategi bat partekatzea
  1. Ireki Google Drive , Google Docs , Google Kalkulu orriak edo Google Diapositibak etxeko bilaketa pantaila .
  2. Hautatu fitxategi edo karpeta bat.
  3. Egin klik Partekatu edo Partekatu  Gehitu jendea.
  4. "Partekatu besteekin" behealdeko eskuineko aldean, egin klik Aurreratua botoian .
  5. Partekatzea gelditu nahi duen pertsonaren ondoan, egin klik Kendu botoian Kendu.
  6. Egin klik Gorde aldaketak .
Ezabatu esteka fitxategi batera

Fitxategi bati esteka bat ezabatzen duzunean, fitxategiak oraindik ikus ditzaketen pertsona bakarrak izango dituzu zuk eta zure izenekin edo helbide elektronikoekin dituzun izenak.

  1. Ireki Google Drive , Google Docs , Google Kalkulu orriak edo Google Diapositibak etxeko bilaketa pantaila .
  2. Ireki edo hautatu fitxategi bat.
  3. Egin klik Partekatu edo Partekatu  Gehitu jendea.
  4. "Esteka duten edonor" ondoan, sakatu Behera gezia Arrow behera.
  5. Egin klik Gehiago .
  6. Egin klik zirkuluan "Desaktibatuta - Jende zehatzak" ondoan.
  7. Egin klik Gorde botoian .
  8. Egin klik Egina .

Jabea den fitxategi partekatu bat ezabatzen baduzu:

  • Ikusi, iruzkinatu edo editatu ditzaketen pertsonak fitxategiaren kopia egin dezakete behin betiko ezabatzeko.
  • Fitxategia behin betiko ezabatzeko, egin klik fitxategia zakarrontzian eta egin klik Ezabatu betirako ezabatuLortu informazio gehiago fitxategiak ezabatzeari buruz .

Jabea ez duzun fitxategi partekatu bat ezabatzen baduzu:

  • Fitxategia zure unitatean kenduko da, baina beste laguntzaileek ere sar dezakete.
  • Fitxategia berreskuratzeko aukerarik, ireki fitxategia lotura bat  eta geroclick fitxategia eta geroNire unitatean gehitu .

Aurrea ezazu besteek zure fitxategiak partekatzea

Ez utzi jendea deskargatu, inprimatu edo kopiatu zure fitxategia

Lehenespenez, partekatutako fitxategiak editatu ditzaketen pertsonak hauek dira:

  • Partekatu fitxategia besteekin.
  • Pertsona zehatzak gehitu edo ezabatu.
  • Kopiatu, inprimatu edo fitxategia deskargatu.

Iruzkinek eta ikusleek fitxategia deskargatzeko, inprimatzeko edo kopiatzeko saihesteko:

  1. Egin klik Partekatu edo Partekatu  Gehitu jendea.
  2. Behean eskuinera, sakatu Aurreratua .
  3. Begiratu ondoko laukian "Desgaitu aukera deskargatzeko, inprimatzeko eta kopiatzeko iruzkin eta ikusleentzat".
  4. Egin klik Gorde aldaketak .
  5. Egin klik Egina .

Oharra:  Google Drive, Docs, Sheets eta Diapositibak partekatzeko, inprimatzeko, deskargatzeko eta kopiatzeko jendea partekatzeko, kopiatzeko eta kopiatzeko mugak alda ditzakezu, baina ezin duzu gelditu beste batzuek beste modu batzuekin partekatzen dituzten fitxategiak partekatzen.

Fitxategi bat partekatzen ari bazara, jabea edo edizio-sarbideko edonork fitxategiaren partekatze-ezarpenak alda ditzake. Horrela bakarrik parteka dezakezu:

  1. Egin klik Partekatu edo Partekatu  Gehitu jendea.
  2. Behean eskuinera, sakatu Aurreratua .
  3. Begiratu "Editoreei aurrea hartzea sarbidea aldatzea eta jende berria gehitzea" ondoan.
  4. Egin klik Gorde aldaketak .
  5. Egin klik Egina .

Aukera gehiago Google kontuekin lan edo eskola bidez

Iraungitze datak ezin dira ezarri editatzeko sarbideko pertsonentzat:

  • Editatze sarbidea duten norbaitentzako iraungitze bat ezartzen baduzu, artxibatu egin ahal izango dute.
  • Norbait sarbidea aldatzen baduzu "Editatu egin dezakezu", iraungitze-data kendu egingo da.

Ezarri fitxategiaren iraungitze-data

  1. Egin klik Partekatu Gehitu jendeaedo ireki fitxategia eta sakatu Partekatu .
  2. "Partekatu besteekin" behealdeko eskuineko aldean, egin klik Aurreratua botoian .
  3. "Nor sarbidea duen" azpian aurkituko dituzu mugatu nahi duzun sarbide denbora eta sakatu Jaitsi gezia Arrow behera.
  4. Zerrendan, hautatu Ezarri iraungitze .
  5. "Sarbidearen iraungitze" ondoan, klikatu iraungitze data aldatzeko egun kopurua. Aukeratu data bat uneko egunaren barruan.
  6. Egin klik Gorde aldaketak .

    Aldatu partekatzeko ezarpenak Google Inprimakietan

    Google Forms-ek sarritan beste motako fitxategiak baino beste aukera batzuk ditu.

    Lotutako artikuluak

    Last modified: Tuesday, 5 December 2017, 10:41 AM